English

سيب زميني


سيب زميني گياهي از خانواده (Solanum Tuberosum) يكي از مواد اصلي در رژيم غذايي مردم سراسر جهان است كه بعد از ذرت داراي گسترده ترين توزيع در دنيا مي باشد تقريباً 34 درصد اين محصول در كشورهاي در حال توسعه ، (عمدتاً در كشورهاي قاره آسيا) توليد مي‌شود مبداء سيب‌زميني كوهستان هاي آمريكاي جنوبي است كه اولين بار توسط اسپانيايي‌ها كشف شده و از ديرباز به عنوان يك محصول مهم غذايي مطرح بوده است.

 

مقدار زيادي از سيب زميني براي مصرف مستقيم يا فرآوري به صورت چيپس، خلال نيمه سرخ شده منجمد (French Fries) و پرك سيب زميني (Potato Flake) و محصولاتي از اين قبيل مورد استفاده قرار مي گيرد. در شمار زيادي ازكشورها سيب زميني به عنوان منبع تامين‌كننده انرژي براي انسان طي ساليان دراز مورد استفاده قرار گرفته است و به احتمال زياد علت اساسي اين موضوع ميزان كالري بالاي آن بوده است . پروتئين سيب زميني داراي ارزش كيفي و بيولوژيكي زياد است . بدن انسان قادر نيست 8 تا 9 نوع اسيد آمينه را بسازد، كه اين اسيدهاي آمينه از طريق پروتئين سيب زميني تامين مي شود.

 

پرک سیب زمینی
خلال سیب زمینی نیمه سرخ شده منجمد